18 Mart 2013 Pazartesi

HAFTA SONU: EKOTEPE’DE KAHVALTI


Ekotepe, Adana’ya yaklaşık 35 km uzaklıkta (Karaisalı yolu üzerinde) hafta sonları tamamı organik ürünlerden oluşan açık büfe kahvaltısı olan, doğayla iç içe güzel bir mekan. Adını birkaç kez duymuştum, bu hafta sonu da eşim Pazar kahvaltısı için plan yapmış, gittik ve denedik.


Kahvaltı menüsü’nün pek geniş olduğunu söyleyemem. Kahvaltılıklar haricinde kadınlar ocak başında sıkma yapıyorlar, kalabalık olduğundan onda da epey bir sıra beklemek gerekiyor. Sahanda yumurta yapılıyormuş istedik ama kalabalıktan unutuldu gitti arada. Biz biraz geç gittik sanırım ondan mıdır bilmem, anlatıldığı kadar pek bir şey göremedim açıkçası. Ama mekan güzeldi, olumsuz düşünmek istemiyorum şimdilik. Bir daha ki sefere erken gitmeyi düşünüyoruz bakalım :) Ama çay konusuna gelirsek çok iyiydi, fotoğrafta gördüğünüz üzere sürekli yenileniyor, yeni demlenenler, hazır olanlar üzerlerine yazılarak belirtiliyor. İsteğe göre masanıza demlikle de getiriliyor. Ayrıca Adana’daki çoğu mekan gibi kaçak çay değil, halis mulis türk çayı :) Ayrıca istediğiniz kadar yeme içme serbest, tek fiyat ;)


Onun haricinde, doğa yürüyüşleri yapabileceğiniz, kafa dinleyebileceğiniz, özellikle de çocuklu aileler için kesinlikle ideal bir yer, hafta sonları avm turlamaktan çok daha güzel bir seçenek. Çocuklar için çiftlik ortamında görebilecekleri çeşitli hayvanlar bile var. Kafestekiler dışında zeytin bahçesi içinde kendi halinde gezinen bir tavus kuşu bile vardı mesela.


Biz gittiğimizde hafif yağmur çiselemeye başladı o yüzden içeride oturduk ama güzel havalarda dışarıda oturulabilecek doğayla iç içe çok güzel yerler var. Yolunuz düşerse siz de bir deneyin derim ;)


10 yorum:

  1. Pencereden görünen manzara çok hoş.Baharın gelmesiyle açık alanda vakit geçirme isteğimiz de artıyor.İyi kahvaltı,ambiyans,hizmet kalitesi... hepsinin birarada olduğu yerler ise pek fazla değil malesef.

    YanıtlaSil
  2. çok samimi bir blog
    hemen başlıyorum takibe
    bende çiftlik tarzı yerleri seviyorum
    yeşile hasretmi kalıyoruz ne :)

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle söylemeden geçemicem çok hoş görünüyorsunuz:)Resimlerden gördüğüm kadarıyla güzel bir yere benziyor.Adanaya gittiğimde gitmeye isterim.Bence kalabalık olması hizmet kalitesini düşürmemeli.Sevgiler:))

    YanıtlaSil
  4. biz mersin yolu üzerinde birkaç yer var oraya gitmiştik ama burası çok havadar fiyatlar nasıl funda

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kişi başı 25 lira canım.

      Sil
    2. sağol canım gayet iyi çok pahalı değilmiş

      Sil
  5. merhaba acaba ulaşım için belediye otobüsü veya minibüs varmı ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba
      Bu konuda bir bilgim yok, http://www.ekotepeorganik.com/ internet sitesi, oradaki telefon numarasından bilgi alabilirsiniz. Bir de hafta sonları çok kalabalık oluyor, rezervasyon yaptırmayı unutmayın.

      Sil